Предстои ни още много, много работа, за да осигурим дължимото

...
 Предстои ни още много, много работа, за да осигурим дължимото
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Предстои много работа, за да осигурим дължимото на хората със специални потребности

 _2024 izbori_v013

 

Предстои ни още доста, доста работа, с цел да осигурим дължимото на хората със специфични потребности в цялата страна, написа във Facebook претендентът за депутат от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев след срещата с представители на неправителствени организации и родители на деца със специфични потребности.

 

Грижата за хората в неравностийно състояние бе значима част от в работата ми в общинския съвет и ще бъде по този начин и в Народното събрание, акцентира лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР София.

 

Ето и цялата му обява в обществената мрежа:

 

Проведохме не предизборна, а поредна работна среща с представители на неправителствени организации и родители на деца със специфични потребности, с цел да приказваме за провокациите и вероятните решения в обществената сфера.

 

Знаете, че грижата за хората в неравностийно състояние бе значима част от в работата ми в общинския съвет и ще бъде по този начин и в Народното събрание.

 

Вече трета поредна година продължава обществената ни стратегия в Столична община, която създадохме с госпожа Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova и в границите на която общината финансира десетки планове и начинания. Тя е нова политика за поддръжка, в допълнение към предоставяните над 120 обществени услуги от Столична община.

 

Ето какво направихме дотук:
- Създадохме стратегия за интеграция на деца със Синдром на Даун, деца от аутистичния набор, които в София са над 5000 и деца със специфични просветителни потребности. За тях отворихме изцяло гратис за прилагане общинските спортни обекти, подпомогнахме организацията на курсове за професионални умения за младежите, които приключват учебно заведение и са най-уязвими от риск от изолираност след края на образованието.
- Заедно с Фондация Асоциация " Анимус " и неуморимата Надежда Стойчева създадохме първата в страната общинска правна клиника за безвъзмездна адвокатска помощ за потърпевши от домашно принуждение, която към този момент оказа помощ на над 150 дами потърсили поддръжка и отворихме още едно предпазено жилище в София за дами и деца от цялата страна, потърпевши от домашно принуждение. Проведохме образование на над 600 общински чиновници с психолози на тематика “Домашно принуждение и предварителна защита ”.
- Предоставяме гратис GPS устройства на хора с деменция и Алцхаймер, на деца със СОП и техните фамилии, като над 70 фамилии към този момент се възползваха от услугата.
- Предоставяме безвъзмездна психическа помощ на хора с тежки болести и техните близки, по образеца на частните лечебни заведения, който сполучливо приложихме с помощта на Асоциацията на пациентите с онкологични болести и изключителната Евгения Александрова.
- Организирахме занимания по приспособени спортове за деца с интелектуални усложнения и организирахме образования с учители за спомагателни умения за по-добра работа с тях. Проведохме първия кинофестивал „ Филми за заслужен живот " дружно с приятелите ни от Фондация " Светът на Мария ", с цел да срещнем обществото с проблемите на хората с разнообразни потребности.

 

След срещата с организациите разбрахме едни - следва ни още доста, доста работа. И то към този момент в законодателната и изпълнителна власт на национално равнище, с цел да осигурим дължимото на хората със специфични потребности в цялата страна. Има потребност от повече дневни центрове и инфраструктура за хора с физически и интелектуални провокации и профилирано законодателство за деца със специфични просветителни потребности, което да пази правата им и да подсигурява бъдещето им. В лицето на нашия водещ експерт от ГЕРБ госпожа Деница Сачева имаме потвърден водач в обществената политика и съответни решения, с които да стартираме работа час по-скоро.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР